10 novosti na Facebooku u 2016. godini

Ako vam je dosadno dok tipkate na Facebook Messengeru sa nekim ko vam nije nešto interesantan u tom trenutku, sada imate opciju da iz ove aplikacije igrate – šah. U 2016. godini nas očekuju novosti društvene mreže Faceebok.

Od igranja šaha do integracije Ubera – neke novosti su već uvedene, a na neke ćemo još morati pričekati.

1. Poboljšana je opcija Events

Ugrađivanjem poboljšanih algoritama, poboljšali su se prijedlozi za najave događaja temeljem sudjelovanja vaših prijatelja, lokacije ili događanja na kojima ste prije bili.

2. Višejezične objave

Ova nova značajka omogućava stvaranje višejezične objave, a uključuje se na sljedeći način:
Page Settings -> General -> Post in Multiple Languages -> Allow.

3. Igranje šaha

Šah je od nedavno integriran u aplikaciju Messenger, a kako bi započeli igru potrebno je poslati poruku @fbchess play prijatelju s kojim želite igrati. S obzirom na to da je igranje šaha na ovaj način malo zbunjujuće, detaljnije pojašnjenje možete pronaći u videu na kraju ovog članka.

4. Privatni odgovori na komentare

Umjesto da na neki komentar odgovorite javno, sada to možete napraviti i putem privatne poruke. Opcija se nalazi odmah uz reply na pojedinom komentaru.

5. Dijeljenje muzičkih isječaka

Opcija koja je za sada dostupna samo na iOS-u, uskoro dolazi i na desktop. S raznih servisa za streaming moći ćete slati isječke u trajanju od 30 sekundi.

6. Dodavanje podataka na vašem računu

Prostor u kojem ćete napisati nešto više o sebi sadrži 101 slovni znak, a možete mu dodati i svojih 5 fotografija. Pojavljivat će se u lijevom stupcu pokraj vašeg Timelinea.

7. Insights na poslovnim profilima

Uz pomoć dodatnih značajki, moći ćete vidjeti koliko je ljudi koristilo Facebook u krugu od 50 metara od vaše trgovine, kafića, restorana ili hotela te dobiti pregled demografskih podataka o njima, te uz pomoć ovih informacija bolje targetirati oglase.

8. Facebook Mentions

Ova opcija je bila popularan način da poznate i slavne osobe stupe u kontakt sa svojim obožavateljima, no uskoro će biti dostupna svima.

9. Bolja pretraga

Kada prođe beta testiranje i bude puštena u javnost, ova opcija trebala bi omogućiti pretraživanje profila vaših kontakata po ključnim riječima.

10. Integracija Ubera u Messenger

Kao i još neke od navedenih opcija, ova je sada dostupna samo u Americi no uskoro je očekujemo i na našim korisničkim računima.

Photo: Federalna

You must be logged in to post a comment Login